2012. november 21., szerda

Fősuleeej

Nagy kilométerkő egy diák életében a negyedik osztály, ezért fontos, hogy jól megfontoljuk, hova menjünk továbbtanulni, mivel  abban a városban fogjuk eltölteni életünk következő pár évét. Nehezebb dolga van annak, aki még nem tudja milyen irányt válasszon és csak keresgél. Ebből a szempontból úgy hiszem könnyebb dolgom van, mivel már régebbtől tudom mi szeretnék lenni ,,ha nagy leszek". Csehországban, Brünnben leltem meg a számomra ideális egyetemet. Kicsit félek attól, hogy esetleg nem megyek át a felvételin,de addig még van időm gyakorolni. Hogyha pedig sikerül is bejutnom a következő problémám a nyelvvel lesz. Remélem majd gyorsan hozzászokom az ottani élethez.
 Brünnben a Masaryk Egyetem Optika és optometria szakát választottam. Persze sokat keresgéltem az interneten, de sajnos itt nálunk Szlovákiában, nem találtam ilyen szakot. Ennek a csehországi egyetemnek honlapján bolyongtam: http://www.muni.cz/ , amikor megláttam, hogy nemsoká a nyílt napokra is lehetőségem lesz ellátogatni. Nagyon szívesen elmennék, mivel még nem jártam ebben a városban és sok ismerősömtől hallottam, hogy gyönyörű. Jópár barátom is tanul ott, akikkel tartom a kapcsolatot, ezért is várom  már annyira.
(kép: Nagy Emese)
Ha esetleg nem sikerülnének a terveim, akkor valamilyen pozsonyi egyetemre szeretnék jelentkezni. Ilyen szempontból viszont egy kicsit tanácstalan vagyok. Nagyon érdekel a biológia,de mivel fizikából is érettségizem, ezért vagy valamilyen természettudományi karra, vagy műszakira esik majd a választásom. Tetszik még az is, amit a laboránsok csinálnak... ezért sokféle szakma kapóra jöhet.
Elsődleges célom persze, eljutni Brünnbe!! :)